bike.box

een innovatieve fietsenstalling die de oplossing biedt.

Met zo’n 23 miljoen fietsen heeft Nederland de grootste fietsdichtheid ter wereld. Maar de favorietenrol van de fiets brengt in ons kikkerlandje ook een aantal problemen met zich mee.

 

Er is een groot tekort aan fietsparkeerplaatsen. Uit onderzoek van de Fietsersbond (november 2017) blijkt dat ruim een kwart van de fietsers de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van fietsparkeersystemen matig of zelfs slecht vindt. “Daarmee wordt aangetoond dat investeren in voldoende plekken met een goede kwaliteit de allerhoogste prioriteit blijft. Daarbij kan specifiek gedacht worden aan het ontwikkelen van meer gebruiksvriendelijke parkeersystemen en meer ruimte per fiets”, aldus de Fietsersbond.

Tijd voor een oplossing. Het slimme en ruimtebesparende parkeersysteem van bike.box houdt fietsen uit het zicht en maakt het stallen van fietsen eenvoudig. Geen zoektocht meer naar een parkeerplek, ergernissen door schade of zelfs diefstal. Met dit systeem wordt snel, veilig en compact fietsparkeren mogelijk zonder de inzet van personeel.

 

De diameter van bike.box is slechts 5 meter en dat maakt bike.box uniek in zijn soort. Het systeem is modulair op te bouwen en zowel boven- als ondergronds te plaatsen. Een verdieping bestaat uit 18 boxen, 1 liftschacht en heeft een hoogte van 1,5 meter.

Nederland heeft de grootste fietsdichtheid ter wereld

15

miljard kilometer per jaar

22.7

miljoen fietsen

4.5

miljard fietsritten per jaar